Planen innebærer blant annet opprettelsen av en palestinsk stat med sin hovedstad i deler av Øst-Jerusalem, samtidig som at USA vil anerkjenne de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

Den palestinske staten skal også være demilitarisert og uten kontroll over eget luftrom og egne grenser, og med høyst begrenset kontroll over vannressursene.

Det kan ta fire år før staten opprettes og kun dersom palestinerne går med på planen.

Palestinske myndigheter har imidlertid ikke vært med i å utforme planen, og avviser den helt. Mens Trump og Netanyahu la den frem, demonstrerte tusenvis av palestinere.

Benjamin Netanyahu er Israels lengst sittende statsminister.

Det er for tiden politisk kaos i landet da ingen har greid å danne en ny regjering etter to valg på under ett år. 2. mars er det klart for nytt valg – i mellomtiden fortsetter en rettslig prosess mot statsministeren.

Israelsk politi har i flere år etterforsket statsministeren og hans kone Sara Netanyahu for korrupsjon.

I fjor ble statsministeren tiltalt for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd. Netanyahu er dermed den første tiltalte statsministeren i Israels historie.

vg.no

Netanyahu nekter for anklagene og mener han er utsatt for en heksejakt.

Han risikerer opptil ti år i fengsel hvis han blir dømt for bestikkelser. Tidligere denne måneden varslet han om å søke fritak mot straffeforfølgelse, men i dag trakk han begjæringen tilbake.

abcnyheter.no

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.