Grace Millane fra England la ut på backpacking høsten 2018. 5. desember samme år ble hun meldt savnet. I retten kom det frem at den dømte 27-åringen og Millane hadde møttes via appen Tinder 1. desember 2018 – dagen før hun fylte 22 år.

De var på bar i noen timer før de dro til mannens hotell. En uke senere ble Millane funnet i et skogområde utenfor Auckland. Mannen hevdet at hun døde i en ulykke under «røff sex», noe retten avviser at stemmer.

db.no

Undersøkelser fant tegn på at hun ble kvalt. I retten kom det frem at den dømte ikke var bekymret for hennes død, og at han satt i gang med å planlegge hvordan han skulle kvitte seg med liket.

Han «seksualiserte» drapet ved å søke på porno, og stoppet på et tidspunkt opp for å ta vulgære bilder av liket, kom det frem i retten.

Neste dag dro han på en ny Tinder-date, mens Millanes kropp ble igjen på hotellrommet. Han kjøpte en ny koffert for å dekke over sporene sine.

Utenfor retten i fjor sa Millanes far at familiens liv er blitt revet i stykker på grunn av datterens brutale drap. – Hun vil bli savnet for alltid.

Liker du å lese nyheter på denne måten?

Visuelt, fokusert og rett på sak.